Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

THE MENTALIST στο STAR: Ξεκινά ο νέος 4ος κύκλος της αστυνομικής σειράς


Από  τη Δευτέρα 13/5 (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 21:00 στο STAR, ξεκινά ο νέος 4ος κύκλος της αστυνομικής σειράς, THE MENTALIST, παραγωγής 2011 – 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρις Λονγκ, Ντέιβιντ Νούτερ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σάιμον Μπέικερ, Ρόμπερτ Τάνεϊ, Τιμ Κανγκ, Αμάντα Ριγκέτι

Ο Πάτρικ Τζέιν εργάζεται  ως σύμβουλος στο Γραφείο Ερευνών της Αστυνομίας της Καλιφόρνια. Οι επιτυχίες του στην εξιχνίαση εγκλημάτων έχουν γράψει ιστορία και θεωρείται ο καλύτερος στο είδος του. Όπλο του; Η απίστευτη παρατηρητικότητά του που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Εκκεντρικός, φαντασμένος, ιδιαίτερα  οξυδερκής είναι μερικά από τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Αγνοεί τους κάθε είδους κανόνες και χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες πνευματικές του ιδιότητες για την επίλυση των υποθέσεων. Στο παρελθόν ο Πάτρικ υπήρξε μέντιουμ αν και πλέον παραδέχεται πως υποκρινόταν. Εγκατέλειψε τον χώρο όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος, που είχε εμμονή μαζί του, δολοφόνησε την οικογένειά του.

Οι συνάδελφοί του εκτιμούν το φυσικό του χάρισμα αλλά η προϊσταμένη  του, Τερέζα Λίσμπον, δεν είναι και  η μεγαλύτερη θαυμάστριά του.

Αν και αναγνωρίζει  την προσφορά του, η παρουσία και το ύφος του την ενοχλούν και την επηρεάζουν αρνητικά. Παραδόξως όμως είναι η πρώτη, που τον  υπερασπίζεται και στηρίζει ακόμα και τις πιο παράξενες απόψεις του.

Η μοχθηρή πλευρά του Πάτρικ έρχεται στην επιφάνεια όταν βρίσκεται στα ίχνη του Ρεντ Τζον, του δολοφόνου της οικογένειάς του. Είναι αποφασισμένος να τον συλλάβει, ακόμα και αν είναι η τελευταία του επιτυχία, ακόμα και αν πρέπει να χάσει την ίδια του τη ζωή....

Ο 3ος κύκλος έφτασε στο τέλος του και μάλιστα με απόλυτα αποκαλυπτικό τρόπο. Ο Πάτρικ βρίσκει και σκοτώνει, εν ψυχρώ και δημόσια, την προσωπική του Νέμεσις, τον Ρεντ Τζον.

Ο νέος 4ος κύκλος ξεκινάει ακριβώς από αυτό το σημείο. Ο Πάτρικ έχει σκοτώσει τον άνθρωπο, που νομίζει ότι είναι ο Ρεντ Τζον και βρίσκεται πλέον στη φυλακή. Επιπτώσεις όμως για την πράξη αυτή δεν έχει μόνο ο Πάτρικ αλλά και ολόκληρη η ομάδα του CBI καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τεθούν υπό διαθεσιμότητα ενώ μπορεί ακόμα να τους αφαιρεθούν τα σήματα.

Ο Πάτρικ παίρνει την εκδίκηση, που τόσο καιρό επιζητούσε. Άλλωστε αυτό ήταν το κίνητρό του για να βοηθήσει και να γίνει μέλος της ομάδας εξ αρχής. Τώρα όμως; Έχει πια λόγο να βρίσκεται με την ομάδα; Βρήκε την πνευματική του γαλήνη, που τόσο αναζητούσε; Έβαλε τέλος στο κεφαλαίο αυτό της ζωής του με μία εν ψυχρώ δολοφονία;

Οι παραγωγοί της σειράς αποκαλύπτουν πως ο τέταρτος αυτός  κύκλος είναι περισσότερο ψυχογραφικός από τους υπόλοιπους και ασχολείται κυρίως με τη συναισθηματική πρόοδο του  Πάτρικ, μέσα από αυτά τα χρόνια συνεργασίας  του με την ομάδα.

Ο κύκλος έκανε πρεμιέρα, στις Η.Π.Α, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 και προσέλκυσε πάνω από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Σημαντικές guest star εμφανίσεις στον 4ο αυτό κύκλο κάνουν :
- Χένρι Τόμας, το πασίγνωστο παιδάκι από τη θρυλική ταινία «E.T, ο εξωγήινος», ο οποίος βέβαια είναι πλέον πάνω από σαράντα χρονών

- Μορένα Μπακαρίν, μια εντυπωσιακή μελαχρινή, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως Άννα, την αρχηγό των «Visitors» στη σειρά “V”, που προβλήθηκε από το Star

- Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, τον διαβόητο Άλεξ από την ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η σειρά βραβεύτηκε το 2009 από τα People’s Choice Awards ως «αγαπημένη τηλεοπτική δραματική σειρά».
Ο πρωταγωνιστής Σάιμον Μπέικερ το 2009 ήταν υποψήφιος για ΕΜΜΥ στην κατηγορία «καλύτερος ηθοποιός δραματικής σειράς» και το 2010 για την ξεχωριστή του ερμηνεία ήταν υποψήφιος στα βραβεία Screen Actors Guild Awards και στις Χρυσές Σφαίρες.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...